Fiscale informatie

home » fiscale informatie

Fiscale informatie

Wel een wil, maar geen enthousiasme voor belastingzaken

Op Prinsjesdag wordt jaarlijks de nieuwe begroting voor het komende jaar aangeboden aan de Staten-Generaal. Hierin staat beschreven hoe de diverse ministeries hun taken willen uitvoeren en hoeveel geld ze daarvoor nodig denken te hebben. 

De minister van Financiën geeft aan hoe hij de benodigde gelden denkt te gaan binnenhalen. Hiervoor stelt hij een belastingplan op. 

Ieder jaar groeien de uitgaven en de inkomsten moeten dus meegroeien.  De rekenmeesters van de belastingdienst, die uitrekenen hoeveel miljarden nodig zijn, geven ook aan op welke manier ze die bedragen denken te kunnen binnenhalen. 

Zoveel via de BTW, zoveel via de vennootschapsbelasting en zoveel via de loonheffing etc.

Dat belastingplan is daarmee een enorme cijferbrij waar maar weinig enthousiast van zullen worden. Maar de meeste mensen willen wel weten wat de gevolgen in hun portemonnaie zullen zijn als de BTW op de eerste levensbehoeften stijgt van 6 naar 9%.

In jeugd- en minimumloon zijn ook veel mensen geïnformeerd.

Blijf op de hoogte

Wilt u niet weten wat de gemiddelde hypotheekrente is? Op welk moment mag u met pensioen? Wat zijn de AOW-bedragen.

Met onze periodieke bulletins zullen wij u op de hoogte houden van actuele wijzigingen. Veel van deze informatie zal worden opgenomen in ons gratis elektronische boek BELASTINGEN EN TOESLAGEN. Schrijf u dus nu in voor het gratis boek en u bent altijd op de hoogte van de meest actuele informatie.

Diensten

Kennis is macht

Houd onze blog in de gaten en doe gratis kennis op over belastingzaken en automatisering, maar ook over allerdaagse en actuele zaken.

Door de website te blijven gebruiken bent u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid. Meer informatie