Lente staat voor veel mensen gelijk aan een nieuwe start. Buiten lopen de bomen uit, vogeltjes fluiten en iedereen bloeit op na de winterslaap.

Soms blijkt de uiterlijke schijn bedrieglijk.

Dit jaar werden we geconfronteerd met de coranapandemie. Geen volledige lockdown in Nederland maar alles werd ineens anders. Geen handen schudden, niet knuffelen , mondkapjes, thuiswerken etc. Medisch lijken we over het dieptepunt heen maar de economische gevolgen zullen voor velen nog lang nadreunen. Failliete bedrijven, ontslagen werknemers, wellicht kortingen op pensioenen en veel onzekerheid.

Minstens zo vervelend dat dit jaar bekend werd dat de overheid niet altijd betrouwbaar blijkt. Op de TV zijn er voorbeelden van te zien. Programma’s die aantonen dat gemeenten werken met dubbele agenda’s of geld uitgeven aan projecten die geen of nauwelijks maatschappelijk nut hebben.

De burger betaalt toch wel. Helaas!

Dat er fouten worden gemaakt is niet prettig maar je weet dat waar gewerkt wordt er fouten worden gemaakt. Kwalijker wordt het als de overheid willens en wetens toestaat er dat wordt afgeweken van de wetten en regels. Voorbeelden hiervan zijn de kinderopvangtoeslag en de inkomstenbelasting. Vele duizenden mensen zijn de dupe van aantekeningen bij de belastingdienst dat zij fraudeur zijn. Aftrekposten voor bijvoorbeeld ziektekosten worden bij deze mensen afgewezen ook al komen ze met harde bewijzen zoals doktersattesten. Dat het tot ongekende drama’s kan leiden hebben we inmiddels gezien en gehoord bij de kinderopvangtoeslagen. Goedwillende burgers werden gedwongen om vaak vele duizenden euro’s aan ontvangen toeslagen terug te betalen zonder dat ze kans kregen om aan te tonen dat ze volledig eerlijk waren met hun opgaven.

Dank aan de klokkenluiders die dit aan de kaak hebben gesteld.

Op onze website kunt u gratis het digitale boek INKOMEN BELASTINGEN TOESLAGEN downloaden. Dit boek is informatief en geeft in Jip en Janneke taal in hoofdlijnen aan hoe diverse zaken in elkaar steken. Dit boek zal geregeld worden geactualiseerd.

Verder willen we u regelmatig op de hoogte houden van de laatste cijfers en ontwikkelingen. Hiervoor hebben wel uw e-mailadres nodig.

Naast informatie op financieel en fiscaal gebied zal mijn partner Nathalie van Grootveld informatie verstrekken op het praktisch gebruik van computerprogramma’s en internet. Zie haar bijdrage.

Wij staan open voor vragen en opmerkingen. Vragen met algemeen nut worden in een nieuwe mail en dus voor iedereen leesbaar beantwoord. Uiteraard zal het antwoord geanonimiseerd zijn. Persoonlijke vragen zullen rechtstreeks met u worden gecommuniceerd.

Na een heftige lente wens ik u een mooie zomer!

Paul van den Mosselaar

Delen
Delen
Delen
Delen
Delen
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties